lördag 2 april 2011

Toppenlördag!

Dåligt pumpade dubbdäck och sunkiga saltmopeder i all ära, men det utgör inte den faktiska anledningen till att man håller på med denna sport. Idag fick det alltså vara nog med trökande på vintercykeln och nya fina smalhjulingen plockades fram. Iväg bar det (i bil) till Lidköping för att möta upp med Jansberger, och trots mulet väder och blöt vägbana så var moralen i topp när vi rullade ut ur sta'n. Nu insåg man varför man håller på och sliter vintrarna igenom. Vi formligen flög fram över nejderna kring Svalnäs och Såtenäs och till och med motvinden kändes som vår vän. Och vilken cykel sen... Helt fantastisk! Har verkligen aldrig åkt på något liknande. Snabb som vinden och svarar otroligt bra. Tack än en gång Henke för att jag fick möjligheten att ta över den! Den episka turen avrundades med delikat lasagne följt av lika god hallonpaj (och grym espresso) hemma hos familjen Jansberger. Mellan varven han vi även med att limma nya tuber på Fredriks race-hjul, snacka massa strunt och anmäla oss till vårens första tävling.
Resten av lördagen hoppas jag på att få tillbringa med Therese i hemmets lugna vrå. Kanske kan bli en pils eller två för att avrunda en sällsynt trivsam lördag!
Skitig men snabb!

2 kommentarer:

  1. Roligt o läsa att premiärpasset gått så rackarns fint! Känns väldigt tryggt o bra att den numera är i din ägo och kommer få rulla omkring på skarabörjska vägar :)

    SvaraRadera
  2. Vilken färd! Du är lika styv på att cykla som att skriva! Du skulle möjligen inte kunna tänka dig att vikariera för en utsliten svensklärare?

    SvaraRadera